Fərdi qoruyucu vasitələrdən istifadə etmək və sanitariya tələblərinə riayət etməklə yanaşı, koronavirusun qarşısını almaq üçün düzgün qidalanmaya da riayət etmək vacibdir.
“Gencaile.az” saytı “Publika.az”-a istinadən xəbər verir ki, Krım Federal Universitetinin Tibb Akademiyasının dosenti İrina Suxareva mövsümi meyvələrin bu məsələdə əhəmiyyətli rolundan söz açıb.
Dietoloq bildirib ki, immuniteti gücləndirməklə xəstəliyin qarşısını almaq mümkündür.
“Mövsümi tərəvəz və meyvələr kifayət qədər çox miqdarda vitamin və digər faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. Bununla birlikdə bilməlisiniz ki, bu meyvə-tərəvzlər sizi yeni növ koronavirusa yoluxmaqdan tamamilə qurtara bilməz. Lakin balanslı qidalanma bədənin immunitetini gücləndirəcək və sağalmanı asanlaşdıracaq”, – dietoloq qeyd edib.
Dietoloqun sözlərinə görə, xurma, heyva, üzüm, innab və çaytikanı kimi meyvə və giləmeyvələr gündəlik rasiona daxil edilə bilər. Bununla birlikdə, onlara söykənməməlisiniz: mütəxəssis balanslı gündəlik müavinətin 200 qram olacağını vurğulayıb. Bundan əlavə, onların təsirini artırmaq üçün qida kompleks şəklində olmalıdır, üzüm, armud və gavalı yüngül qəlyanaltılar üçün istifadə edilə bilər.