yemeye ne var

Lobya dolması belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 360

Lobya dolması lobyaya ədviyyatlı ət və düy qarışığı ilə doldurularaq hazırlanır. Ənənəvi Azərbaycan mətbəxində populyar bir yeməkdir və həmçinin digər tərəvəzlərlə də hazırlana bilər. Beləliklə, “Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında lobya dolması hazırlamaq üçün resepti təqdim edirik:

 

Tərkibi:

Təzə lobya (yaşıl lobya yaxşıdır, amma qırmızı lobya da istifadə edə bilərsiniz)

Düyü – 1 fincan

Ət (quzu, mal və ya toyuq əti, qıyılmış) – 300-400 qram

Soğan – 1 baş, doğranmış

Tomat pastası – 2-3 xörək qaşığı

Duz və istiot – zövqə görə

Quru nanə və ya kəklikotu – 1 çay qaşığı

Bitki yağı – 2-3 xörək qaşığı

Sarımsaq (istəyə bağlı) – 2 diş, əzilmiş

 

Hazırlanma qaydası

Medicina.az - Yaşıl lobyanın 20 faydası - Kimlərə olmaz?

Lobyaların hazırlanması:

Təzə lobyalardan hər birini yuyun və uclarını kəsin.

Lobyalardan daha sərt hissələri çıxarın, sonra onları qaynar suya qoyub 5-7 dəqiqə bişirin ki, biraz yumşalsınlar. Sonra soyuq suya salın ki, bişməsinlər.

 

Düyü və ət qarışığının hazırlanması:

Düyünü yuyun və 10 dəqiqə suya qoyun.

Bitki yağını bir tavada qızdırın və doğranmış soğanı əlavə edin. Soğanlar şəffaflaşana qədər qovurun.

Qıyılmış əti əlavə edin və ət tam bişənə qədər qovurun.

Tomat pastasını, duz, istiot və quru nanə (və ya kəklikotu) əlavə edin. Qarışdırın.

Düyünü əlavə edin və bir neçə dəqiqə qovurun ki, düyü ət və soğanla qarışsın.

Lobyanın doldurulması:

Hazırladığınız ət və düyü qarışığını soğutun.

Lobyalardan hər birini açın və içini diqqətlə dolmağa uyğun formada hazırlayın.

Lobyanın içini ət-düyü qarışığı ilə doldurun. Lobyanın hər iki ucunu bükərək bağlayın ki, içi açılmasın.

 

Dolmanın bişirilməsi:

Dolmaları bir qazana yerləşdirin.

Üstünü örtmək üçün bir qədər su əlavə edin və bir az bitki yağı əlavə edin.

Qazanın qapağını örtün və orta istilikdə 30-40 dəqiqə bişirin ki, lobya tamamilə yumşalsın və içindəki ət-düyü qarışığı yaxşı bişsin.

 

Xidmət:

Dolmaları isti xidmət edin. Yanında qatıq, təzə salat və ya pomidor sousu ilə təqdim edə bilərsiniz.

 

Hazırladı: Məsudə Sultan




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir