Borş kulinariyada mükəmməlliyin zirvəsidir. Ancaq təbii ki, başqa dadlı şorbalar da var. Bunlardan biri də noxudlu şorbadır.
Beləliklə, “Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında dadlı noxud şorbasının hazırlanma qaydasını təqdim edirik:
Lazım olan ərzaqlar:
Yarım noxud – 1 stəkan;
Hisə verilmiş qabırğa – 700 qram;
Bulyon – 2 litr;
Kök – 1 ədəd;
Kartof – 500 qram;
Sarımsaq – 1 diş;
Zövqə görə ədviyyatlar.
Necə bişirilir?
1. Quru noxudları soyuq su ilə dolduraraq bir gecədə islatmaq lazımdır.
2. Bulyonu qaynadın, noxudun suyunu boşaldın və bulyona əlavə edin. Sonra yenə qaynadın.
3. Hisə verilmiş qabırğaları hissələrə bölmək və tavaya əlavə etmək lazımdır. Alınan qarışığı 1 saat bişirin.
4. Bu zaman tərəvəzləri soymaq, kökü incə-incə dilimləmək, kartofu kublar şəklində doğramaq lazımdır.
5. Tərəvəzləri əlavə edib yumşalana qədər bişirin. Bununla belə, kartof çox bişməməlidir.
6. Tam bişmədən təxminən 5-10 dəqiqə əvvəl ədviyyat və sarımsaq əlavə edin.
Yeməyiniz hazırdır.
Nuş olsun!