Bəzən elə olur ki, ət yemək və ya oruc tutanlar iftarda ağır yeməklər istəmir. Bu zaman ən yaxşı seçim dənli bitkilərdən hazırlanmış yeməklərdir. Məsələn, çox dadlı və yüngül qarabaşaq kotletini yəqin ki, eşitmisiniz. Bəs, bu yeməyi necə hazırlamaq olar? Beləliklə, “Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında qarabaşaq kotletinin hazırlanma qaydasını təqdim edirik:
Lazım olan ərzaqlar:
Qarabaşaq yarması – 1 yemək qaşığı;
Kartof – 4 ədəd;
Çörək qırıntıları;
Bitki yağı, duz, ədviyyat.
Hazırlanma qaydası:
Qarabaşaq yarmasını təmizləyin və yuyun. Sonra onun üzərinə qaynar su tökün, tavanı atəşə qoyun və qaynadın. Qaynadıqdan sonra 20-25 dəqiqə bişirin. Bu zaman kartofları yuyub qaynadın. Qarabaşaq hazır olduqdan sonra soyulmuş kartofla birlikdə ətçəkən maşından keçirin.
Zövqə uyğun olaraq duz, ədviyyatlar, fərqli otlar və digər tərəvəzlər əlavə edin (məsələn, soğan – kotletlər daha şirəli olacaq). Kotletləri düzəldin və bitki yağında iki dəqiqə ərzində qızardın. Nəticədən çox qalacaqsınız.