Bu yemyin müəllifləri iddia edirlər ki, toyuğun şirəsində dəmlənən qarabaşağın möhtəşəm dadı olur, toyuq ətinin xmeli-suneli ədviyyatı, Holland pendiri ilə tandemi həm qidalıdır, həm də dadlı. Beləliklə, “Yeməyə nə var?” rubrikasında dadı damağınızdan getməyəcək ləziz qarabaşaqlı toyuq yeməyinin reseptini təqdim edirik:
İnqrediyentlər:
Orta ölçülü 1 ədəd toyuq
2 stəkan qarabaşaq
Pendir 100-150 qram
Xama 2-3 xörək qaşığı
Soğan – 1 ədəd
Sarımsaq – 2-3 diş
Xmeli-suneli ədviyyatı – 1 çay qaşığı
Duz
Bitki yağı 1 xörək qaşığı
Hazırlanması:
İki stəkan yuyulmuş qarabaşağı yağlanmış soba tavasına tökün. Üzərinə xırda doğranmış 1 ədəd baş soğan, 2-3 diş xırdalanmış sarımsaq əlavə edin.
Toyuğu tikələrə bölün, duz, istiot, 1 çay qaşığı xmeli-suneli ədviyyatı əlavə edin.
Toyuğa xama çəkin. Üzərinə 1-1,5 stəkan su tökün.
Üzəri üçün Holland pendirini sürtgəcdən keçirin.
Xörəyi 1 saat sobada bişirin. Xörəyin üzəri qızılı rəngdə olmalıdır.
Nuş olsun!
Məsudə Sultan