Yəqin ki, qarpızın olduqca faydalı olduğunu bilməyən yoxdur. Ancaq adətən səhv istehlak nəticəsində onun möcüzəvi təsirlərindən çox da istifadə etmirik. Əminik ki, əksəriyyət qarpızı adətən yeməkdən sonra yemək vərdişinə malikdir. Bu da köp və mədə pozğunluğu yaradır. Halbuki, qarpızı ac qarına və tumları ilə birlikdə yemək lazımdır.
Bəs tumları ilə birlikdə qarpızı yeməyin faydası nədir?
Mütəxəssislər bildirirlər ki, qarpızı ac qarına və tumları ilə birlikdə yedikdə böyrəklərə və ürəyə müdhiş faydaları olur. Qarpız tumu içində olan “cucurbocitrin” adlı maddə qan təzyiqini aşağı salmağa yardımçı olur.
Buna görə də, qarpızın tumlarını dişlərinizlə qıraraq yeyin. Belə olduqda, qarpızın içindəki likopen maddəsi infarkta kömək edir. Qarpızın tumundakı çoxlu miqdarda əhəmiyyətli olan bəzi minerallar da var. Bir fincan qurudulmuş qarpız tumu gündəlik maqnezium ehtiyacının hamısını ödəyir.
Bundan əlavə, maqnezium qan təzyiqinə, eyni zamanda qan şəkərinə də faydalıdır və karbohidrat mübadiləsini də tənzimləməyə kömək edir.
GeriHansı bürcdən olan şəxs sizi xoşbəxt edə bilər ?
İrəliUşaqlara ən çox söylənilən yalanlar hansılardır?