yemeye ne var

Qızarmış kartof və pəhriz əti - "YEMƏYƏ NƏ VAR?"

Baxış sayı: 455

 

Qışın soyuğu bədənimizi sarmışkən, istədiyimiz yeganə şey, həm qızdıran, həm də dadlı bir yeməkdir. Bugün sizə təqdim edəcəyimiz Qızarmış Kartof və Pəhriz Əti resepti, həm doyurucu, həm də qışa uyğun bir yeməkdir. Beləliklə, “Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında təqdim etdiyimiz bu yemək həmçinin pəhriz saxlayanlar üçün də mükəmməl seçimdir.

 

Ərzaqlar:

300 q pəhriz əti (düyü ilə hazırlanan ət və ya toyuq döşü)

500 q kartof

1 baş soğan

2 diş sarımsaq

1 çay qaşığı kəklikotu

1 çay qaşığı zəfəran (isteğe bağlı)

Duz və istiot

Zeytun yağı (qızartmaq üçün)

Narın doğranmış cəfəri (bəzək üçün)

 

Qızarmış kartof və pəhriz əti hazırlanma qaydası:

Ətin hazırlanması: Əti incə doğrayın və zeytun yağı, kəklikotu, duz və istiot ilə qarışdırın. Bir az zaman ərzində ədviyyatların içində marinə olunması üçün bir kənara qoyun.

Kartofların hazırlanması: Kartofları soyun və kub şəklində doğrayın. Tava içərisində zeytun yağı ilə yüksək atəşdə kartofları qızartmağa başlayın. Kartoflar ətrafından xırtıldayacaq və içi yumşaq olacaq.

Ətin qızardılması: Ətin hər iki tərəfini yüksək atəşdə qızardın, əti yaxşıca bişirin. Bu mərhələdə sarımsağı və doğranmış soğanı əlavə edin. Əti və tərəvəzləri qarışdırın, zeytun yağının aroması və sarımsağın qoxusu yeməyə gözəl bir dad qatacaq.

Zəfəran və qəlib qatmaq: Əgər zəfəran istifadə etmək istəyirsinizsə, qızaran əti son mərhələdə zəfəran ilə qarışdırın. Zəfəran yeməyə gözəl bir rəng və ətir verəcək.

Servis edilməsi: Qızarmış kartofları bir boşqaba yerləşdirin, üzərinə ətləri qoyun və cəfəri ilə bəzəyin. İsti-isti süfrəyə verin.

 

Bu yemək, həm doyurucu, həm də qış aylarına uyğun olaraq sizi isitmək üçün mükəmməl bir seçim olacaq. Özünüzü və sevdiklərinizi yüngül, amma doyurucu bir yeməklə şımartmaq istəyirsinizsə, bu resepti mütləq sınayın!

 

Təqdim etdi: İlahə Atəş




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir