kofte

Qozlu çiy kiftənin hazırlanma qaydası – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 1. 870

Bu günə kimi heç qozlu çiy kiftə hazırlamısınız?  Yəqin ki, əksər xnımların cavabı “YOX”dur. Qozlu çiy kiftə haqda danışmağımız əbə yerə deyil.  Məsələ burasındadır ki,  “Gencaile.az” saytının “Yeməyənə var?” rubrikasında bu dəfə qozlu çiy kiftənin reseptini təqdim edirik.

 

Tərkibindəkilər

– 3 stəkan əzilmiş qoz

– 2 stəkan bulqur

– 2 ədəd quru soğan

– 3 diş sarımsaq

– 1 dəstə cəfəri

– 1 xörək qaşığı pul bibər

– İstiot

– Duz

– Cirə

– Nanə

– Kahı

– 1 qaşıq tamat

– Yağsız qiymə (ət maşınından iki dəfə keçirilməlidir)

 

Hazırlanması

– Bulqurları 2 stəkan isti suda isladın.

– Əzdiyiniz qozları bulğura qatıb soğanları nazik doğrayın.

– Tamat, ədviyyatları, sarımsağı əzib əlavə edin.

– 1 çay qaşığı duz əlavə edin.

– Bulğur yumşalana kimi bu qarışımı yoğurun.

– Yoğurarkən yanınızda 1 kasa ilıq su qoyun ki, arada əlinizi isladasınız.

– Sonuncu dəfə yoğurma zamanı nanə və cəfərini doğrayın.

– Ovuc içi böyüklüyündə balaca kiftələr hazlrlayaraq boşqablara düzdüyünüz kahıların üzərinə qoyun. Yanında ayranla süfrəyə verə bilərsiz.

 

Məsudə Sultan




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir