“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə quru pomidor yeməyinin hazırlanma qaydasını təqdim edəcəyik.
Lazım olan ərzaqlar
6 ədəd quru bibər
1 kq qurudulmuş pomidor
34 yemək qaşığı bulqur( orta böyüklükdə)
zeytun yağı
duz
pul bibəri
Sos üçün
qatıq
sarımsaq
duz
Sos üçün
qatıq
sarımsaq
duz
Hazırlanma qaydası
Pomidor və bibərləri iri- iri doğrayın. Zeytun yağını tavaya qoyun.
Bibər və pomidorları əlavə edərək qovurun. Bulğuru əlavə edib qarışdırın. Bır az su və duz qatın (1 çay qaşığı qədər)qapağını yarı qapalı saxlayaraq pomidor və bulğur bişənə qədər orta atəşdə bişirin. İlıq halda olan zaman üzərinə sarımsaqlı qatıq tökərək servıs edin.
Nuş olsun!
Təqdim etdi: Məsudə Sultan