kabab

Şərabda marinad edilmiş kabab: RESEPT

Baxış sayı: 427

Əgər yaxınlarınızı və ya dostlarınızı dadlı yeməklə təəccübləndirmək istəyirsinizsə, şərabda marinad edilmiş kabab bişirin. Marinad üçün istənilən quru ağ və ya qırmızı şərabdan istifadə etmək olar.

Beləliklə,  bu resepti təqdim edirik:

 

Qida dəyəri (100 qram üçün): 324 kkal

Tərkibi

Donuz əti (boyun hissəsi) – 1 kiloqram

Quru qırmızı şərab – 500 millilitr

Baş soğan – 4 ədəd

Limon suyu – 2 xörək qaşığı

Qara istiot – zövqə görə

Duz – zövqə görə

Hazırlanması

Soğanları təmizləyin və iri halqalar şəklində doğrayın. Əti yuyun, kağız dəsmalla qurulayın və porsiya ölçüsündə doğrayın. Əti dərin bir qaba qoyun, üzərinə doğranmış soğanı əlavə edin, limon suyu ilə səpin, duz və istiot vurun, qarışdırın. Daha sonra üzərinə şərabı əlavə edin və bir daha yaxşıca qarışdırın. Qabın üzərini qida plyonkası ilə örtün və soyuducuya 5–6 saatlıq qoyun ki, ət şərabın və ədviyyatların dadını tam mənimsəsin.

Bișirilməsi

Əti şişlərə düzün, aralarına soğan halqaları qoyun. Kababı köz üzərində qızılı rəng alana qədər bişirin, vaxtaşırı çevirin və marinaddan bir az səpərək ətin qurumamasını təmin edin. Bu üsulla hazırlanan kabab qeyri-adi dərəcədə şirəli, yumşaq və xoş ətrli olur. Şərabın tərkibindəki spirt bişirmə zamanı tamamilə buxarlanır, yalnız incə ətir və ləzzət qalır.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir