Şahzadələrə layiq bir təam, xüsusilə badımcan sevənlər bu ləzzətə heyran qalacaqlar. Beləliklə, “Gencaile.az” saytınən “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə şahzadə kababının hazırlnma qaydasını təqdim edirik.
Bu dadlı yeməyin hazırlanması üçün nələr lazımdır?
500 qram quşbaşı doğranmış dana əti 4ədəd badımcan
2 baş soğan
3 qırmızı biber
1 diş sarımsaq
İstiot iri dənəli və toz şəkilində – Duz
1 yemək qaşığı tomat
20 ml Zeytun yağı
Hazırlanması:
Quşbaşı doğranan dana ətini yaxşıca qızdırılmış tavaya töküb, ağzı bağlı vam odda bişirilir.
Badımcanların qabığını soyun, kvadrat formada doğrayıb, ayrı tavada qızardın. Daha böyük bir qazan götürüb zeytun yağı, doğranmış soğanları və iri-iri doğranmış bibərləri qovurun.
Daha sonra sarımsaq və ədviyatları əlavə edin.
Sonda isə bişmiş ətləri qarışığa qatın,qaz pilətəsinin üstündən götürün.
Orta qab götürüb badımcanları da əlavə edib, sobaya qoyun.1 yemək qaşığı tomatı,1 stəkan su ilə qarışdırıb kababın üzərindən gəzdirin. 200 dərəcə temperaturda 20 dəqiqəyə yaxın bişirin.
Təqdim etdi: İlahə Atəş