Sarımsağın məqbul miqdarda müntəzəm istifadəsi insan sağlamlığına müsbət təsir göstərir. Bu məhsul orqanizmi faydalı mikroelementlərin bütün siyahısı ilə təmin etməklə yanaşı, infeksiyalarla mübarizəni asanlaşdırır. Sarımsağın tərkibində antioksidantlar, minerallar, manqan və kalium, həmçinin qan təzyiqi və xolesterin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edən C və B vitaminləri var. Bundan əlavə, tərəvəzin dadı iştahı artırır. Lakin mütəxəssislər yeməklərə sarımsaq əlavə edərkən diqqətli olmağı tövsiyə edir.
Mütəxəssislərin sözlərinə görə, məhsulun gündəlik dozasını aşmamalısınız. Bu vəziyyətdə mədə qişası asanlıqla zədələnə bilər.
“Rospotrebnadzor” mütəxəssisləri hesab edirlər ki, sarımsaq alarkən qabığına fikir vermək lazımdır. Ləkələr və yaşıl tumurcuqlar varsa, o zaman məhsulu atmaq məsləhətdir.