toyuq

Soğan sousunda bişirilən toyuq

Baxış sayı: 541

Soğan sousunda bişirilmiş toyuq — şirəli və ətirli alınır, demək olar ki, istənilən qarnir ilə uyğundur, amma qarabaşaqla (qrammatikada qarabaşaq, yəni qreçka) xüsusilə dadlı olur.

Beləliklə, bu resepti sizə təqdim edirik:

 

Tərkibi:

Toyuq filesi – 800 qram

Soğan – 300 qram

Sarımsaq – 2 diş

Kərə yağı – 50 qram

Su – 30 millilitr

Zərdəçal (kurkuma) – 0,5 çay qaşığı

İstiot (qara, üyüdülmüş) – zövqə görə

Duz – zövqə görə

 

Hazırlanması

Toyuq filesini yaxşıca yuyun, kağız dəsmal ilə qurudun və orta ölçülü tikələrə doğrayın. Soğanı və sarımsağı təmizləyin. Soğanı yarımhalqa şəklində doğrayın, Sarımsağı isə kiçik hissələrə bölün. Tavada kərə yağını əridin və doğranmış soğanı əlavə edin.

Soğanı orta odda yumşalana qədər qızardın. Soğana sarımsaq, toyuq ətləri, su, zərdəçal, istiot və duz əlavə edin və hər şeyi yaxşıca qarışdırın. Tavanı qapaqla örtün və aşağı odda 20 dəqiqə bişirin.

Bu müddət ərzində ara-sıra qarışdırın ki, yemək bərabər bişsin və yanmasın. Nəticədə siz şirəli, yumşaq toyuq əti və ətirli soğan sousu əldə edəcəksiniz. Bu yeməyi qarabaşaq, düyü, kartof püresi və ya hətta tərəvəz qarnir ilə servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir