yemek

SOS: gündəlik qəbul etdiyimiz 12 qida xərçəngə yol açırmış

Baxış sayı: 905

Xərçəng müasir dünyamızda ən çox yayılmış və hələdə müalicəsi tapılmayan xəstəliklərdən biridir. Bəziləri xəstəliyin yaranma səbəblərini ekoloji problemlər, digərləri düzgün seçilməyən gündəlik həyat tərzi, eləcə də qidalanma ilə əlaqələndirirlər.

Mütəxəssislər xərçəngin inkişafına zəmin yaradan ən təhlükəli 12 qidanın adlarını açıqlayıb.

Həmin siyahını təqdim edirik:

– Popkorn;

– Tərkibində yüksək miqdarda pestisid olan tərəvəz və meyvələr;

– Konservləşdirilmiş pomidor;

– Kolbasa;

– Kartofdan hazırlanmış çipslər;

– Duzlu, turşu və hisə verilmiş məhsullar;

– Ağ un;

– Geni dəyişdirilmiş məhsullar;

– Doğranmış şəkər;

– Süni şirinləşdiricilər;

– alkoqol

– Alkoqolsuz qazlı içkilər.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir