Napoleon

Tavada “Napoleon” tortu necə hazırlanır?

Baxış sayı: 2. 290

Napoleon tortu bir neçə fərqli qayda ilə hazırlanır. “Gencaile.az” saytının təqdim etdiyi bu reseptlə tavada hazırlanan tort ağızda əriyən,zərif və çox dadlı alınır.

 

Tərkibi:

Xəmir üçün:

1,5 stəkan süd

200 qr kərə yağı

1 stəkan şəkər tozu

2 yumurta

1 xörək qaşığı maye yağ

0,5 çay qaşığı soda (uksusda söndürülmüş)

çimdik duz

təxmini 2 kq un

Krem üçün:

2 stəkan süd

4 yumurta

1,5 stəkan şəkər tozu

600 qr kərə yağı

1 banka qatılaşdırılmış süd

1 paket vanil

 

Hazırlanma qaydası:

Xəmir üçün un,şəkər tozu,kərə yağı,süd,yumurta,maye yağ,uksusda söndürülmüş soda və duz əlavə edib orta konsistensiyalı xəmir yoğurun və 20-22 kündəyə ayırın.Tavanın ölçüsündən asılı olaraq korjlar yayın.

Korjları tavada qapağı bağlı olaraq 2 tərəfli qızardın.Bişən korjların üzərini dəsmalla örtmək lazımdır ki,qurumasın.

Krem üçün südü ocağın üzərinə qoyub isidin,üzərinə çırpılmış yumurta və şəkər tozu kütləsini əlavə edin və qarışdıra-qarışdıra qatılaşanadək bişirin. Sonra bu kütləni soyudun və kərə yağı əlavə edib yaxşıca çırpın. Daha sonra qatılaşdırılmış süd və vanil əlavə edib yenə qarışdırın.

Korjların arasına krem yaxın və üst-üstə yığın.Kənarlarının qırıntıqlarını ovuntu halına gətirin.Tortun kənarlarına ovuntu səpin və üzərinə sadəcə krem çəkin.Tortu yumşalması üçün bir neçə saat ərzində və ya 1 gecə otaq temperaturunda saxlayın.

 

Nuş olsun!




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir