yemeye ne var

Toyuq və tərəvəzlə sağlam qidayla tanışlıq - "YEMƏYƏ NƏ VAR?"

Baxış sayı: 449

Kulinariya aləmində sadə, lakin çox dadlı yeməklər hər zaman seçilir. Bu yazımızda sizə qarışıq tərəvəz və toyuq ətindən hazırlanmış asan və sağlam bir yemək təqdim edirik. Hazırlanması olduqca sadə və ləzzətli olan bu yemək, həm sağlam, həm də doyurucu xüsusiyyətləri ilə mətbəxinizin yeni ulduzu olacaq.

Beləliklə, “Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu resepti sizə təqdim edirik:

 

Tərkibi:

300 qram toyuq döş əti (xırda doğranmış),

200 qram soğan,

1 ədəd yerkökü,

1 ədəd balqabaq,

100 qram qarğıdalı (konservə),

2 xörək qaşığı zeytun yağı,

1 çay qaşığı kəklikotu,

1 çay qaşığı qırmızı bibər,

Duz və istiot,

150 ml qaymaq.

 

Hazırlanması:

Dərin bir tavada zeytun yağını qızdırırıq. Üzərinə doğranmış toyuq ətini əlavə edib qarışdıraraq, əti hər tərəfini qızarana qədər bişiririk. Sonra doğranmış soğanı əlavə edirik və bir az daha qovururuq.

Yerkökünü və balqabağı təmizləyib incə doğrayırıq və tavaya əlavə edirik. Bu tərəvəzlər yumşalana qədər bişiririk.

Sonra qarğıdalını əlavə edib, qarışdırırıq. Üzərinə qaymağı əlavə edirik və hər şeyi yaxşıca qarışdırırıq. Zövqə görə duz, istiot və qırmızı bibəri əlavə edirik.

Kəklikotunu da əlavə edərək yeməyin üzərini örtürük və 5-10 dəqiqə közləyirik ki, bütün ət və tərəvəzlər bir-birinə qarışsın və dadlar birləşsin.

 

Təqdim etdi: İlahə Atəş




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir