Tərkibi:
Xəmir üçün:
1 su stəkanı un və su
1 çay qaşığı quru maya
1 çay stəkanı süd
1 çay qaşığı duz və şəkər
Sous üçün:
2 çay qaşığı tomat
1 miqdar kəklik və zeytunyağı
Pizzanın üst tərkibi üçün:
1 Ədəd balqabaq
5-6 dənə brokoli
5-6 adət göbələk
6-7 dənə zeytun (yaşıl ya da qara)
1 Ədəd böyük pomidor
Duz və kəklik
Bəzəmək üçün:
Qaynadılmış kiçik ölçülü qarğıdalı dənələri
Sousun hazırlanması:
Kiçik bir qabda sous vəsaitlərini qarışdırıb bir kənarda gözlədin. Ketçup alternativ ola bilər, amma1 qaşıq pomidor və bibər qarışığı olsa daha yaxşı olar.
Hazırlanması:
Vəsait siyahısına görə, quru mayanı kiçik bir kasada süd və şəkər ilə qarışdırıb maya qarşımı əldə edin. Yoğurma qabınıza unu töküb ortasını çala şəklində açın və unun ətrafına duz səpin, maya qarışığını da orta qisimə töküb su ilə gözəlcə yoğurun. Yumşaq bir hala gətirin, nə çox sərt nədə çox həddindən artıq yumşaq olmamasına diqqət yetirin. Un miqdarını dəqiq təmin edib bu tarazlığı təmin edin. (Sonradan un əlavə etməniz mayanı pozmaz)
Yoğurma əməliyyatı bitincə üzərini nəmli bez ilə örtüb gözlədin.
Vejeteryan pizza xəmiri gözlənilərkən vəsaitləri dilimləyib, balqabaqları incə-incə doğrayın vs. Zeytunların tərkibi çıxarılır, brokoli kiçik yarpaqlara ayrılır. (Bütün vəsaitləri bir qabda qarışdırıb üzərinə duz və kəklik ilə qarışdırmanızı tövsiyə edirik)
Mayalanan xəmiri dəzgahı unlayıp əliniz ilə (oxlov tövsiyə etmirik) açın. Bişirmə nimçənizə yağlı hazır kağız sərin ya da yüngül yağlayıb xəmiri yerləşdirin. Kənarlarını 1 barmaq qədər bükün. Daha əvvəldən hazırlanan sousu xəmirin üzərinə kənar büküdüyünüz hissəyə dəyməyəcək şəkildə sürtün.
Son olaraq incə dilimlədiyinizvəsaitləri növbə ilə və pomidor və zeytunları, göbələkləri ən üstə yığın.
Əvvəldən isidilən 190 dərəcə sobada ortalama 15 dəqiqəyə qədər qızarana qədər bişirin. Sobadan çıxmasına az bir zaman qalamış çıxarıb istəyə bağlı yüngül rəndələnilmiş kaşar pendiri atıb təkrarən bişirə bilərsiniz.
Sobadan çıxdıqdan sonra qarğıdalı və sevdiyiniz bitkilər ilə bəzəyə bilərsiniz..
Nuş olsun!