yemeye ne var

Vişnəli plov belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 489

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə vişnəli plovun hazırlanma qaydasından bəhs edəcəyik.

 

Ərzaqlar

1 bütün toyuq

Yarım kq düyü

1 kasa albalı

1 kasa kişmiş

1 kasa xurma

1 kasa ərik

5 soğanVişnəli plov

2 kartof

2 şorba k. Kərə yağı

Toyuq suyu

Zəfəran

Duz

İstiot

Su

Hazırlanması:

Toyuğu qaynayan suya qoyuruq. 2 soğanı bütün olaraq qazana qoyuruq. Duz, istiot və bir az zəfəran atırıq. Pörtməyə qoyuruq .soğanları xırda doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və soğanı qovururuq. Bir çay stəkanına da az zəfəran qoyub üstünə isti su töküb qoxleyirik.vişnelerin tumlarını çıxarırıq. Tavadakı soğan karameldə olana qədər qovururuq.

Üzərinə albalı əlavə edərək bişməyə buraxırık kuru üzüm və xurma qoyaraq bişirməyə davam edirik.pilav üçün qazana su töküb qaynadırıq. Düyü qarışdırma qabına qoyuruq. Üzərinə su qoyub saxlayırıq. Suyunu süzüb yaxşıca yaxayırıq kaynayan suya duzunu atırıq. Baxdığımız düyü də əlavə edirik. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Kartofları soyaraq dilimliyirik.tencereye kartofları düzürük. Üzərinə plovun yarısını tökürük. Üzərinə toyuğu qoyuruq.

Qalan plovu da üstünə ağır tökürük.tepe şəklindəki plovun kənarlarına bütün quru ərik və xurma qoyuruq. Ortaya quru üzüm tökürük. Suda gözləyib rəngi çıxan yağını da plovun üstünə tökürük. Kənarları bıçaqla kəsdiyimiz kərə yağından qoyuruq. Boşqaba plov qoyuruq. Yanına hazırladığımız albalılı qarışıqdan qoyaraq xidmət edirik.

Nuş olsun!

 

Təqdim etdi: İlahə Atəş




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir