“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə zəfəranlı bulyonun hazırlanma qaydasını təqdim edəcəyik.
Ərzaqlar:
qoyun və ya mal sümüyü – 250 q.
baş soğan – 20 q.
yerkökü – 20 q.
cəfəri kökü – 10 q.
keşniş və ya şüyüd – 10 q.
zəfəran – 0,2 q.
duz, istiot
Hazırlanma qaydası
Sümüklər yuyulur və xırda doğranır. Qazana yığılıb su ilə qızdırılır. Kəfi və üzərindəki yağ arabir yığılır, coşqun qaynamağa yol verilmir. Bulyon 5 saat bişirilir. Hazır olmağa 1-1,5 saat qalmış soğan, yerkökü, cəfəri kökü və duz qatılır. Hazır olduqdan sonra zəfəran şirəsi qatılıb süzülür. Bulyonu ətdən də hazırlayırlar. Süfrəyə verildikdə narın doğranmış göyərti əlavə edilir.
Təqdim etdi: İlahə Atəş