İştahanın artması və ya azalması balanssız qidalanmaqdan irəli gəlir. Məsələn, iki yemək arasındakı müddət uzun olduqda orqanizm həddindən artıq aclıq hissi keçirir, qanda şəkər balansı pozulur. Nəticədə daha çox yeməli olursunuz. Lazım olandan çox yemək isə qanda şəkərin səviyyəsinin daha tez düşməsinə gətirib çıxarır və qısa müddətdən sonra yenidən aclıq keçirirsiniz.
Beləliklə, bu vəziyyətlə qarşılaşmamaq üçün hansı qidaları istehlak etməli olduğunuzu təqdim edirik.
Yaşıl çay
Bu çay iştaha səbəb olan hormonların ifrazını azaldır.
Yumurta
Zülallarla zəngin yumurtanı səhər yeməyində istehlak etmək gün ərzində toxluq hissi yaradır.
Yulaf
Tərkibindəki yüksək lif səbəbi ilə həzm prosesi uzun müddət davam edir. Bu da toxluq hissini uzun müddət təmin edərək iştahanı azaldır.
Çərəzlər
Vitaminlər, minerallar, yağlar və liflərlə zəngin olan qoz, fındıq, badam gec həzm olunaraq toxluq hissini uzun müddət təmin edir. Lakin yüksək kalorili olduğundan qədərində istehlak edilməlidir.
Darçın
Qidalarla birlikdə istehlak edildikdə onların qlisemik indeksini aşağı salaraq toxluq hissi yaradır.