yabanci dad

Begova şorbası necə hazırlanır? – “YABANCI DAD”

Baxış sayı: 1. 571

“Gencaile.az” saytnın “Yabancı dad” rubrikasında bu dəfə oxucularımıza Bosniya və Herseqovina mətbəxindən Begova şorbasının hazırlanma qaydasını təqdim edəcəyik.

 

İnqrediyentlər

3 ədəd toyuq filesi

1 ədəd kök

2 ədəd kartof

1 stəkan qurudulmuş bamya

1 ədəd dəfnə yarpağı

1 x.q. un

3 x.q. yağ

½ saplaq cəfəri

50 ml. krem

beqova sorbasi

Hazırlanma mərhələsi

Toyuq filesi dəfnə yarpağı ilə birlikdə qaynadılır. Qaynadıldıqdan sonra süzülür və suyu şorba üçün saxlanılır. Başqa bir qazanda limonlu su ilə qurudulmuş bamyalar qaynadılır. Qaynadılan toyuqlar didilir. Şorba bişirilən qazanda Super Sun yağı ilə un qovrulur. Üzərinə toyuq suyu əlavə edildikdən sonra yaxşıca qarışdırılır və qaynamağa qoyulur. Qaynayan toyuq suyuna didiklənən toyuqlar, köklər, kartoflar və qaynadılıb süzülmüş bamyalar əlavə edilir. Tərəvəzlər yumşalana qədər orta odda bişirilir. Tərbiyəsi üçün bir qabda krem, yumurta, un, limon suyu, duz və istiot qarışdırılır. Şorbadan 1 çömçə götürülür tərbiyənin olduğu qaba tökülür, qarışdırılır. İstiliyi şorba ilə bərbərləşən tərbiyə yavaş-yavaş qarışdıraraq əlavə edilir. 5 dəqiqə daha az odda bişirilir və isti-isti servis edilir.

Nuş olsun!

 

Təqdim etdi: Aydan Kərimli




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir