tort

“Bir saatlıq xəlifə” – RESEPT

Baxış sayı: 2. 246

Tərkibi:

xəmir:

280 q un
170 q kərə yağı
50 q şəkər tozu

kəsmikli qat:

800 q kəsmik (4%-li)
130 q şəkər tozu
3 yumurta
40 q kartof nişastası
1 çimdik vanil

şokoladlı qat:

250 q tünd şokolad (72%)
200 q 22%-li qaymaq
1 x.q. konyak

xamalı “üzlük”:

250 q xama
50 q şəkər tozu

üzərinə:

kakao tozu

Xəmir:

Un, yumşaldılmış kərə yağı və şəkər tozunu qarışdırın. Kənarı açılan 26 sm diametrli formanın dibinə perqament döşəyin. Xəmiri içinə döşəyib, kənarlarını formanın qırağı boyu yuxarı qaldırın (divar kimi).

Şokoladlı qat:

Şokoladı xırdalayın, üzərinə qaymaq töküb mikrodalğalı sobaya qoyun, maksimum temperaturda 1 dəqiqə saxlayın. Çıxarıb eynicinsli kütlə alınanadək dayanmadan çalın. Konyak əlavə edib qarışdırın, soyuducuda 5 dəqiqə saxlayın.

Formanın içindəki xəmirin üzərinə tökün. Dondurucuda 20 dəqiqə saxlayın. Bu ona görə lazımdır ki, şokoladlı qat kəsmikli sufleni üzərinə qoyanda ona qarışmasın.

Kəsmikli qat:

Mikserdə kəsmik, şəkər tozu, yumurta, nişasta və vanili çalın.

Formanı soyuducudan çıxarın, kəsmikli qarışığı şokoladlı qatın üzərinə yayıb hamarlayın.

Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 1 saat bişirin.

Xama ilə şəkər tozunu sonuncu əriyənədək qarışdırın (asan olması üçün bir qədər qarışdırıb saxlayın, şəkər tozu əriyəndən sonra bir də çalın).

1 saat keçdikdən sonra tortu sobadan çıxarın (sobanı söndürməyin), xamalı kremi üzərinə çəkin. Ola bilər ki, kəsmikli qatın ortası bir qədər qalxsın, o zaman tortu 10 dəqiqə soyudun, sonra xamalı kremi üzərinə yayın.

Sobaya qaytarıb daha 10-15 dəqiqə bişirin.

Sobadan çıxarıb tam soyudun.

Üzərinə kakao tozu səpin. Bu zaman trafaretdən istifadə edə, üzərini şokolad yonqarı, giləmeyvə ilə bəzəyə bilərsiniz. (milli.az)




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir