Bölmə:Mətbəx

tort

“Bir saatlıq xəlifə” – RESEPT

Tərkibi: xəmir: 280 q un 170 q kərə yağı 50 q şəkər tozu kəsmikli qat: 800 q kəsmik (4%-li) 130 q şəkər tozu 3 yumurta 40 q kartof nişastası 1 çimdik...

tort

Yay tortu – “Tropikanka” – RESEPT

“Tropikanka” tortunun hazırlanma qaydasını təqdim edirik: Tərkibi: xəmir: 1 st. su 2 st. un 150 q kərə yağı 6 yumurta 0,5 ç.q duz (bu ərzaqlardan...

salat

Tənbəl salatı – RESEPT

Cəfəri və pendirdən az kalorili salatın hazırlanma qaydasını təqdim edirik: Tərkibi:  4 iri dəstə təzə cəfəri 1/3 st. sürtgəcdən keçirilmiş...

basbusa

Ərəb mətbəxindən basbusa – RESEPT

Tərkibi: 1 st. un 1 st. mannı 1 st. şəkər tozu 1 st. kokos yonqarı 1 st. qatıq 1 st. qoxusuz bitki yağı 1 yumurta 2 ç.q. vanilli şəkər 2 ç.q. qabartma tozu...

piroq

Çiyələkli may piroqu – RESEPT

 Çiyələkli piroqun hazırlanma qaydasını təqdim edirik: Tərkibi: 2 yumurta 1 st. şəkər tozu 1 st. qatıq 1 st. un 100 q kərə yağı 1 ç.q. soda 1 x.q....

rulet

Fıstıqlı toyuq ruleti – RESEPT

Tərkibi: Toyuq Qovrulmuş göbələk Fıstıq Ədviyyat Toyuğun dərisini çıxarın. Ətini xırda doğrayın. Göbələyi yağda qovurun. Toyuq əti, təmizlənmiş...

qab

Çini qabları əldə yuyun, çünki… – QADINLARA MƏSLƏHƏTLƏR

Çini qablar Çini qabları oddan uzaq tutun. Çünki od çinilərin “genişlənməsinə” və sınmasına səbəb olur. Çini qabları soyuducunun buz yerinə qoya...

pecenye

Rəngli karandaşlar – PEÇENYE RESEPTİ

Tərkibi: 100 q kərə yağı 200-250 q un 1 x.q. xama 1/3 ç.q. duz 100 q şəkər pudrası 1 yumurtanın sarısı 1 yumurta (üzərinə çəkməyə) 0,5 ç.q. vanil...

Simit

Simit – RESEPT

Ərzaqlar: 3 st un 1/3 st duru yağ 1 st ilıq su 4 x.q bəhməz 1/2 ç.q duz 1 paket quru maya Küncüt (1 st) Hazırlanması: İlıq sudan 4 x.q bəhməzin üstünə...

rs34_alma_sobada_03

Alma qəlyanaltısı – RESEPT

Ərzaqlar: 3 ədəd turş alma 1 ədəd limon 1/2 ç.q kəklikotu 1/2 ç.q nanə qurusu Duz Istiot Hazırlanması: Almaları yuduqdan sonra qabığını soyuruq....