Bölmə:Mətbəx

cengel-bicaq

Süfrə bəzəyi – çəngəl, bıçaq, qaşıq düzülüşü necə olmalıdır?

Müxtəlif ölkələrin müxtəlif süfrə mədəniyyəti olsa da, onun bəzənmə prosesi bütün dünyada ümumi olaraq qəbul olunub. Bu yazıda sizə süfrə...

salat

İftar süfrəsi – 21-ci gün

“Gencaile.az” saytının “İftar süfrəsi” rubrikasında bu dəfə milli və xarici mətbəxdən daha bir İftar menyusunu təqdim edirik....

BALIQCI PLOVU

“Balıqçılar” plovu necə hazırlanır? – RESEPT

Mətbəximizdə yeməklərin şahı olan plovu demək olar ki, sevməyən yoxdur. Milli mətbəxdən olan cürəbəcür plovlar həmişə stolumuzun bəzəyi olur....

sogan

Hansı soğanı hansı yeməkdə istifadə etmək lazımdır?

Soğan hər qadının mətbəxində olan tərəvəzdir. Yeməyə ləzzət qatmaqla yanaşı bir çox faydaları da var. Soğan növlərinə görə müəyyən qruplara...

yemek

Bruschettanı evdə necə hazırlayaq? – Italyansayağı qəlyanaltı sevənlər üçün!

Ənənəvi İtaliya qəlyanaltıları antipasta adlanır. Əsasən ana yeməkdən öncə taxta qablarda servis edilir. Bu gün sizə “Gencaile.az” saytının...

kartof

Kartoflu vareniklər necə hazırlanır?

Gencaile.az” saytının hər həftənin bazar ertəsi oxucularına təqdim etdiyi “Yeməyə nə var” rubrikamızda sizə həm fərqli, həm də, bir o...

gul keleminden sorba

Gül kələmindən şorba necə hazırlanır? – RESEPT

Günorta naharına az qalıb və siz hələ də həm xeyirli, həm də dadlı nə bişirim deyə düşünürsünüzsə “Gencaile.az” saytının...

qazan

Dəmir qazanda yemək bişirməyin faydaları

Bir çox qadınların yemək bişirmək üçün mətbəxdə istifadə etdiyi tökmə dəmir qazan və tavalar keçmiş dəb kimi görünsə də, əslində, bu cür...

qabyuyan

Qabyuyan maşın necə kəşf olundu?

Koçrane evində tez-tez ziyafətlər verən varlı qadın idi. Özü isə heç vaxt qab yumurdu. Bunun üçün xüsusi xidmətçiləri vardı. Onun üçün dəyərli...

dolma

İspanaqlı pomidor dolması – RESEPT

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu dəfə  ara öyünü, ya da qəlyanaltı olaraq hazırlaya biləcəyiniz, aşağı...