Bölmə:Mətbəx

Mətbəxdə işini asanlaşdırmaq istəyən xanımlara TÖVSİYƏLƏR

Gül kələmi qaynadarkən suyuna yarım çay stəkanı süd əlavə edin, bu şəkildə həm pis qoxusu gedər, həm də kələm dümağ olar. Balıq qızartdıqdan...

Bayramda nəyi necə yeyək?

Bayram günlərinin, tətillərin sevinc bəxş etdiyi qədər qayğılı tərəfləri də var. İstirahət günlərini həvəslə gözləyənlərin bəziləri bolluca...

Novruz şirniyyatları — Reseptlər

Şəkərbura Tərkibi: 250 qr əla növ buğda unu 60 qr ərinmiş yağ 80 qr süd 1 ədəd yumurta 8 qr maya Duz İç üçün: 200 q badam və ya fındıq 200 q...

Qara çörək təhlükəlidir?

Dəfələrlə qara çörəyin ağ çörəkdən xeyirli olduğunu eşitmişik. Lakin indi ekspertlər bu fikri təkzib edir. Onların bildirdiyinə görə, qara çörək...

toyuq bulyonu

Toyuq bulyonunun – Faydaları

İlk növbədə nəzərinizə çatdıraq ki, yalnız kənd toyuğundan bişirilmiş bulyon insan orqanizmi üçün xeyirli ola bilər. Müasir quşçuluq fermalarında...

Maraqlı və qeyri-adi yemək – Adətləri

Yemək mədəniyyəti ilə bağlı hər ölkənin özünün xas adət və tabuları var: Çində yemək çubuqlarını qətiyyən kiməsə doğru uzatmayın....

findiq

Qoz-fındığın, tum və toxumların isladılmasının faydaları

Tərkibindəki zəhərli və zərərli maddələri aradan qaldırmaq və ya azaltmaq üçün həmçinin faydalarının artırmaq və orqanizm tərəfindən daha asan və...

Balığı necə bişirməli? – Həm faydalı olsun, həm də ziyansız

Balıq insan orqanizminə çox xeyirlidir . Bəs balığı necə bişirək ki, tərkibindəki omeqa-3 ölməsin? Baliğı qızardıb yemək nə qədər dadlıdırsa,...

Tahir Əmiraslanov: “Yemək bişirməyi kişi işi hesab etmirdim”

Hələ 5 yaşından özünü ailənin kişisi hesab edib. Düşünür ki, oğlan uşağı kişilik məktəbini ilk dəfə bacılarından öyrənir. Çünki kişilik...

qidalar

Dondurulmuş qidalar zərərlidir?

Son illər dondurulmuş və konservləşdirilmiş tərəvəz, meyvə və digər qidaların istehsalı daha da artır. Təbii ki, əksər ailələr dondurulomuş...