“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə gicitikən qovurmasının hazırlanma qaydasından bəhs edəcəyik.
Lazım olan ərzaqlar
1 dəstə gicitkən
45 ədəd yaşıl soğan
3 diş sarımsaq
½ çay qayığı zeytun yağı
duz
pul bibər
2 ədəd yumurta
Hazırlanma qaydası:
Gicitikasnın yarpaqları və təzə yarpaqları təmizlənir.Bol suda bir neçə dəfə yuyulub süzülür. Zeytun yağında incə doğranmış soğan, sarımsaq və gicitikan 10 dəqiqəyə yaxın bişirilir. Çırpılmış iki yumurta , duz, pul bibər istiot əlavə edilir və yumurta bişincə ocaqdan alınır. Arzuya görə qatıqla birlikdə süfrəyə verilir.
Nuş olsun!
Təqdim etdi: Məsudə Sultan