yemeye ne var

Gicitikən qovurması necə hazırlanır? – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 617

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə gicitikən qovurmasının hazırlanma qaydasından bəhs edəcəyik.

 

Lazım olan ərzaqlar

1 dəstə gicitkən

45 ədəd yaşıl soğan

3 diş sarımsaq

½ çay qayığı zeytun yağı

duz

pul bibər

2 ədəd yumurta

Gicitkən qovurması

Hazırlanma qaydası:

Gicitikasnın yarpaqları və təzə yarpaqları təmizlənir.Bol suda bir neçə dəfə yuyulub süzülür. Zeytun yağında incə doğranmış soğan, sarımsaq və gicitikan 10 dəqiqəyə yaxın bişirilir. Çırpılmış iki yumurta , duz, pul bibər istiot əlavə edilir və yumurta bişincə ocaqdan alınır. Arzuya görə qatıqla birlikdə süfrəyə verilir.

Nuş olsun!

 

Təqdim etdi: Məsudə Sultan




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir