Gencaile.az” saytının “İftar süfrəsi” rubrikasında bu gün sizə iftar üçün kərəkoş şorbası, şabalıdlı şnitsel və nanə şərbəti təqdim edirik.
Kərəkoş şorbası
İçindəkilər
Qatıq – 1 lt.
Su – 1lt.
Xama – 150 qr.
Un – 100 qr.
Yumurta – 1 ədəd
Nanə qurusu – 4 x.q.
Duz
Hazırlanması
Qatığa su qatılıb qarışdırılır. Xama, yumurta və un başqa qabda çalınaraq qatığın üzərinə əlavə edilir. Kərəkoş arası kəsilmədən qarışdırılaraq bişirilir. Bişənə yaxın nanə qurusu və duz əlavə olunub odun üzərindən götürülür.
Şabalıdlı şnitsel
İçindəkilər
Toyuq filesi – 600 qr.
Suxarı – 100 qr.
Yumurta – 2 ədəd
Bitki yağı
Duz, istiot
İçlik üçün
Bolqar bibəri – 2 ədəd
Şabalıd – 150 qr.
Tərxun – yarım dəstə
Reyhan – yarım dəstə
Keşniş – yarım dəstə
Duz, istiot
Hazırlanması
File mətbəx çəkici ilə döyülür, duz, istiot vurulur. İçliyin hazırlanması: Şabalıdın qabığı çərtilir, suda bişirilib təmizlənir. Şabalıd, doğranmış göyərti və bibər blenderdən keçirilir, duz, istiot vurulur, qarışdırılır. Filenin üzərinə içlik qoyulur və digər file parçası ilə örtülür. Yumurta çırpılır. Şnitsel əvvəlcə yumurtaya, sonra isə suxarıya batırılır və bitki yağında qızardılır.
Nanə şərbəti
İçindəkilər
Şəkər tozu – 30 qr.
Nanə toxumu – 0.4 qr və ya təzə nanə – 15 qr.
Su – 150 ml
Hazırlanması
Su və şəkər tozu qarışdırılıb qaynadılır. Nanə toxumu və ya təzə nanə 3-4 saat qaynadılmış suda saxlanılır.Üzərinə qaynadılmış şəkər tozu əlavə olunub süzülür və soyudulur.
Nuş olsun!