Ərzaqlar:
-5-6 ədəd kabak
-1 ədədsoğan
-1 su stəkanı düyü
-Fıstıq
-Zeytun yağı
-Duz
-İstədiyiniz ədviyyatlar
-Şüyüd
-Rəndələnmiş pomidor
-Yarım su stəkanı isti su
-Yarım limonun suyu
Hazırlanması:
-Kabakları yuyub, ölçüsünə görə 2-3 hissəyə bölün.
-Qabığını soyub, içini oyun. Yuyub suyunun süzülməsini gözləyin.
-Qazanda soğanı yağda qovurun, çəhrayı rəngə çalanda düyü əlavə edin, qovurun.
-Fıstıq və ədviyyatlar əlavə edin, bir neçə dəfə qarışdırdıqdan sonra rəndələnmiş pomidoru və 1/2 su stəkanı isti su əlavə edin, zəif odda bişirin.
-1/2 limon suyu, doğranmış şüyüd əlavə edib qarışdırın. İçliyin soyumasını gözləyin.
-Həmin içliyi kabakların içinə yığın. Qazana düzün.
-Bir su stəkanına 4 yemək qaşığı zeytun yağı, duz və , soyuq su əlavə edin. Bu qarışımı kabakların içinə və qazanın kənarlarında qaşıqla əlavə edin.
-Kabakların yarısına su çıxana qədər tökün.
-Qapağını bağlayın və vam odda kabaklar yumşalanadək bişirin.