Kabak dolmasi

Kabak dolması necə hazırlanır?

Baxış sayı: 652

Ərzaqlar:

-5-6 ədəd kabak

-1 ədədsoğan

-1 su stəkanı düyü

-Fıstıq

-Zeytun yağı

-Duz

-İstədiyiniz ədviyyatlar

-Şüyüd

-Rəndələnmiş pomidor

-Yarım su stəkanı isti su

-Yarım limonun suyu

 

Hazırlanması:

-Kabakları yuyub, ölçüsünə görə 2-3 hissəyə bölün.

-Qabığını soyub, içini oyun. Yuyub suyunun süzülməsini gözləyin.

-Qazanda soğanı yağda qovurun, çəhrayı rəngə çalanda düyü əlavə edin, qovurun.

-Fıstıq və ədviyyatlar əlavə edin, bir neçə dəfə qarışdırdıqdan sonra rəndələnmiş  pomidoru və 1/2 su stəkanı isti su əlavə edin, zəif odda bişirin.

-1/2 limon suyu, doğranmış şüyüd əlavə edib qarışdırın. İçliyin soyumasını gözləyin.

-Həmin içliyi kabakların içinə yığın. Qazana düzün.

-Bir su stəkanına 4 yemək qaşığı zeytun yağı, duz və ,  soyuq su əlavə edin. Bu qarışımı kabakların içinə və qazanın kənarlarında qaşıqla əlavə edin.

-Kabakların yarısına su çıxana qədər tökün.

-Qapağını bağlayın və vam odda kabaklar yumşalanadək bişirin.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir