Lazım olan ərzaqlar
4 stəkan bulyon
250 q kartof
1 ədəd baş soğan
2 yemək qaşığı yağ
1 yemək qaşığı un
duz
Dadlı olması üçün
1 ədəd yumruta sarısı
1 stəkan süd
Hazırlanma qaydası
Kiçik-kiçik doğranmış soğanı yağda azca qovurun. Un əlavə edb qarışdırın. Bulyonu əlavə edin. Soyularaq iri doğranmış kartofları və duzu da əlavə edib əzilincə bişirin. Bişən kartofları blender vasitəsi ilə püre halına gətirin. Ayrı bir kasada yumurtanın sarısını möhkəm çırpdıqdan sonra soyuq südüdə əlavə edib sonra şorbaya qatın. Bir az daha qaynatdıqdan sonra kartof şorbanız servisə hazırdır. Istəyə görə üzərinə kərə yağı ilə pul bibər qızardaraq tökə bilərsiniz.
Nuş olsun!