Kotletlər bir çoxları tərəfindən sevilən yemək növüdür. Ancaq onu bişirən zamana bəzən səhvlərə yol verilir. Nəticədə o dağılır və ya istənilən kimi yumşaq olmur.
Kotletin bişirilməsi zamanı edilən bir sıra səhvləri təqdim edirik:
Toyuq yumurtası
Çox az adam bilir ki, bir çox aşpazlar və təcrübəli evdar qadınlar kotlet hazırlamaq prosesində toyuq yumurtasından istifadə etməyi yığışdırıblar. Ancaq yumurta kotletin tərkib hissələrinin yaxşı birləşməsi üçün əsas meyardır. Çalışıb lazımi miqdarda yumurtadan istifadə edilməlidir. Çox istifadə zamanı isə bərk kotletlər alına bilər.
Süd
Bir çox evdar qadın kotlet hazırlamaq üçün süddən istifadə edir. Çəkilmiş ətə əlavə olunan çörəyin islanması üçün bu vacib faktordur. Ancaq bununla belə kotletlərə su əlavə etmək daha məqsədəuyğundur. Çünki su kotletləri daha yumşaq və dadlı edir.