Mətbəxdə işinizi yüngülləşdirmək istəyirsinizsə, edilənən məntiqli şeylərdən biri hər zaman əlinizin altında olan mətbəx alətlərini fərqli məqsədlərlə istifadə etməyə çalışmaqdır. Donmuş eti əritmək üçün alüminium qazanlardan, limon sıxmaq üçün mikrodalğalı sobanızdan faydalana bilərsiz desək inanmayacaqsınız, amma bu doğrudur. Necə məgər? Məhz bütün məlumatları bu məqalədən əldə edəcəksiniz.
Xəmir işi edərkən yumurtanın sarısını ağından ayırmaq üçün boş su şüşəsindən faydalanın. Şüşəni bir az sıxıb bir vakum yaradın. Yumurtanın sarısını bu şəkildə şüşənin içinə çəkin. Sonra başqa bir qaba rahat köçürün.
Qarğıdalı təmizləyərkən keks qəlibindən faydalanın. Qəlibin ortasında boşluğa qarğıdalı oturdun. Bıçaqla yuxarıdan aşağı kəsin. Dənələr qəlibin içində toplanacaq.
Makaron süzərkən qazanı ələyin içinə boşaltmaq əvəzinə süzgəci qazanının üzərinə oturdun. Süzmə prosesini daha asan edəcək, əlinizi yandırmaqdan da qorunacaqsınız.
Tortun qəlibdən çıxararkən parçalan üzülməyin. Onun yerinə gözəl bir şüşə kasanın içinə təzə krem və meyvələrlə qat qat düzüb tort kimi qiymətləndirin.
Mətbəxdə çalışmağa başlamazdan öncə ehtiyacınız olan hər şeyi böyük bir məcməyiyə yerləşdirin. Beləliklə, həm mətbəxiniz daha az çirklənir, həm də tərifin ortasında vasitə və ya alət axtarmaq məcburiyyətində qalmazsınız.
Pitsa kəsmək üçün istifadə edilən təkər formasındakı bıçaqlarla cəfəri, keşniş kimi göyərtiləri asanlıqla doğraya bilərsiz.
Yemək edərkən dəzgahın üzərinə geniş bir kasa yerləşdirin. Zibillərin hamısını burada toplayıb sonra bir dəfədə atın. Əgər kasanın dibinə bir də neylon poşet sərsəniz təmizlik zamanı işiniz daha da asanlaşır.
Yumurta qaynadarkən qaynatma suyuna yumurtalardan əvvəl 1 qaşıq duz
əlavə etsəniz qabıqları böyük parçalar halında asanlıqla soyulur.
Blenderlərinizi yuyarkən süngər istifadə etməyin. Qabına ilıq su və yuyucu qoyduğunuz blenderin 10 saniyə qədər işlədin. Sonra yaxalayıb qurumaqda buraxın.
Qalet (suxarı) unu etmək üçün artan kotlet və ya sendviç çörəklərinizi istifadə edin. Çörəkləri parçalayıb bağlı poketə yerləşdirin və dondurun. Mətbəx robotda 10-15 saniyə qədər xırdalayın. Qalet ununuz hazır.
Limonu sıxmadan əvvəl 10 saniyə qədər mikrodalğalı sobaya atın. Bu meyvənin hüceyrə quruluşunu pozacağı üçün daha çox suyu daha asan əldə etməyinizi təmin edir.
Xəmir işi apararkən kərə yağını parçalar halında əlavə etmək əvəzinə dondurub rəndələməyi sınayın. Xəmirin bişəndə çox daha ağızda dağılan bir konsistensiyada olacaqdır.
Fıstıq əzilməsini qapağının üzərində saxlayın. Beləliklə, yağı üstə çıxmır və fıstıq əzməyi konsistensiyası daha yumşaq olur. Ancaq sızmanın qarşısını almaq üçün qapağı yaxşıca çəkdiyinizdən əmin olun.
Soyuq havalarda tərəvəz meyvə kimi yeyəcəkləri eyvanda ağzı qapaqlı qutularda saxlayın. Beləliklə, soyuducuda yer açmış və daha az elektrik sərf etmiş olarsınız.
Artan çipsi parçalayıb bir istiot dəyirmanına qoyub çəkin. Pitsa, qızarmış kartof kimi yeməklərə çox yaraşan bir ədviyyat qarışığı əldə edəcəksiniz.
Tərəvəzləri doğramaq üçün mətbəx qayçısından istifadə etməyi təcrübədən keçirin.
Cherry pomidorları asanlıqla dilimləmək üçün bir neçə dənəsini iki banka qapağının arasına sıxışdırıb kəskin bir bıçaqla bir dəfədə ikiyə bölə bilərsiniz.
Kartof doğramaq üçün alma dilimləyicinizdən faydalanın. Beləliklə, kartofların hamısı eyni ölçülərdə olur və eyni anda qızarır.
Donub sərtləşmiş dondurmanı xidmət edərkən əvvəl kəskin bıçağı isti suya tutub qızdıraraq dondurmanın səthinə 2 santimetr dərinliyində kvadrat şəklində kəsiklər atın. Bu sayədə dondurma daha asan əriyəcəkdir. Servis edərkən də dondurma qaşığını isti suda tutsanız işiniz asanlaşır.
Dondurulmuş əti yumşaltmaq üçün dəzgahın üstünə metal bir qazanı tərs vəziyyətdə yerləşdirin. Poşetdəki dondurulmuş əti qazanının üstünə qoyun. İçi otaq temperaturunda su ilə dolu bir başqa qazanı də ətin üzərinə yerləşdirin. Ətiniz 5- 10 dəqiqə ərzində həll edilmiş olacaq.
Sərt pendirləriniz kif verəndə xarab hissə kəsib geri qalanını könül rahatlığı ilə istehlak etməyə davam edin. Ancaq qatıq, yumşaq pendirlər, ya da çörək kimi nəm nisbəti yüksək qidalar kif verəndə qurtuluşu yoxdur. Onları qətiyyən işlətməyin.
Çiyələk, avakado kimi yumşaq meyvələri yumurta dilimləyici ilə dilimlərsəniz həm işiniz asanlaşar, həm də bütün parçaların qalınlığı bərabər olacaqdır xörəyiniz təqdimatı daha gözəl olar.
Yumurtalı çörək etmək üçün bir qəhvə kubokundan və mikrodalğalı sobadan istifadə edin. Kubokunun dibinə bir parça kərə yağı qoyun. Doğranmış çörəklə kuboku doldurun. 1 yumurta, 3 xörək qaşığı südü bir az darçınla çalıb çörəklərin üzərinə boşaldın. Mikrodalğalı sobada 1 dəqiqə bişirin. Yumurtalı çörəyiniz hazırdır.