yemeye ne var

Qozlu çörək belə hazırlanır - "YEMƏYƏ NƏ VAR?"

Baxış sayı: 315

Qozlu çörək hazırlamaq çox asandır və çox dadlı olur. Qoz və digər inqrediyentlər çörəyi həm şirin, həm də zəngin edir. Beləliklə, “Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında sizə qozlu çörək üçün sadə bir resept təqdim edirik.

 

Ərzaqlar:

3 stəkan un

1 paket quru maya (və ya 20 qr təzə maya)

1/2 stəkan şəkər

1/2 çay qaşığı duz

1 stəkan ilıq süd

1/4 stəkan kərə yağı (əritilmiş)

1 yumurta (xəmir üçün və üstü üçün)

1 stəkan doğranmış qoz

1 çay qaşığı vanil şəkəri (istəyə bağlı)

 

Hazırlıq:

Xəmirin hazırlanması:

İlk olaraq, ilıq südü bir qaba tökün. İçinə şəkər və mayanı əlavə edib qarışdırın. 5-10 dəqiqə gözləyin ki, maya aktivləşsin və köpüklənsin.

 

Xəmirin yoğrulması:

Aktivləşən maya qarışımını geniş bir qaba tökün. Üzərinə duz, vanil şəkəri (isteğe bağlı), əridilmiş kərə yağı və bir yumurta əlavə edin. Qarışdırın.

Tədricən unu əlavə edərək xəmir yoğurun. Xəmir yumuşaq və elastik olmalıdır. Əgər xəmir çox yapışqan olarsa, bir az daha un əlavə edə bilərsiniz.

Xəmirin üzərini örtüb isti yerdə 1 saat qədər mayalanmağa qoyun (xəmir iki qat artmalıdır).

 

Qozlu içliyin hazırlanması:

Qozları doğrayın (həm qırıq, həm də əzilmiş qozları istifadə edə bilərsiniz).

İçlik üçün doğranmış qozları bir qaba qoyun. İstəyə görə, bir az şəkər və ya darçın əlavə edə bilərsiniz ki, çöreklərin içi daha da şirin və ətirli olsun.

 

Xəmirin açılması və bükülməsi:

Mayalanmış xəmiri stolun üzərinə çıxarıb bir neçə dəqiqə yoğurun. Sonra xəmiri bir kvadrat və ya düzbucaqlı forma salıb, yayın.

Xəmirin üzərinə doğranmış qozu bərabər şəkildə səpin.

Xəmiri diqqətlə bükün və ya rulon halına gətirin. Hər tərəfi bərk-bərk bağladığınızdan əmin olun.

 

Çörəklərin hazırlığı:

Çörək rulonlarını yağlanmış çörək formasına və ya çörək kağızı çəkilmiş soba qabına qoyun.

Üstünə yumurta sarısını sürtün (istəyə bağlı, bu çörəyi parlaq edəcək).

Çörəklərin üzərinə bir az daha doğranmış qoz səpin, bu onlara əlavə xırtıldayanlıq verəcək.

Çörəklərin bişirilməsi:

Sobanı 180°C-yə (350°F) qədər qızdırın.

Çörəkləri sobaya verin və 25-30 dəqiqə bişirin. Çörəklər qızardıqda və üzəri qızarmağa başlayanda hazırdır.

Çörəyi sobadan çıxarıb bir az soyudun, sonra dilimləyərək servis edin.

Nuş olsun!

 

Hazırladı: Məsudə Sultan




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir