“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə “Quzu” salatının hazırlanmasından bəhs edəcəyik.
Lazım olan ərzaqlar
500 q toyuq əti
1 ədəd qarğıdalı konservi
1 ədəd ananas
100 q mayonez
duz
qara istiot
100 q bərk pendir
10 q pomidor
10 q yerkökü
0,50 dəstə şüyüd
1 ədəd qara istiot dənəsi
1 ədəd reyhan budağı
Hazırlanma qaydası
Ananasın və qarğıdalının ayrılıqda suyunu süzün (təxminən 20 dəqiqə süzgəcdə qalsın). Bəzək üçün olan ərzağı yaxşıca yuyun. Kağız dəsmalın üzərinə yığın. Toyuq ətini duzlu suda bişirin. Toyuq əti və ananası kubik doğrayın. Dərin bir qabda toyuq əti, qarğıdalı, ananas və mayonezi qarışdırın. Duz-istiot vurun. Salat qabına quzu formasında döşəyin – iki oval: biri balaca (“baş”), digəri böyük (“bədən”).Pendiri sürtgəcin xırda gözündən keçirin. Bu, quzunun “yun”u olacaq. Pendirdən “ayaq” və “quyruq” kəsin. Yerkökü və pomidorun bərk hissəsindən çiçəklər kəsin. Reyhan budaqları da çiçəklərin saplağı olsun. Şüyüd – quzu üçün ot olsun. İstiot dənəsini quzunun gözü hesab edək
Nuş olsun!
Təqdim etdi: Aydan Kərimli