“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə sarımsaqlı qızardılmış krevetkanın hazırlanma qaydasından bəhs edəcəyik.
İnqrediyentlər
2 x.q. yağ
32 ədəd krevetka
1 diş sarımsaq
4 x.q. zeytun yağı
zövqə görə cəfəri
zövqə görə duz, istiot
Hazırlanma mərhələsi
Krevetkaları yaxşıca təmizləyib, yumaq lazımdır. Sarımsaq təmizlənir, doğranılır. Tava qızdırılır, zeytun yağı əlavə edilir və krevetkalar burada hər üzü 3 dəqiqə olmaqla qızardılır. Qızaran krevetkaların üzərinə sarımsaq əlavə edilir. Birlikdə bir az sotelənir. Daha sonra yağ bura əlavə olunur. Bişirilməyə davam edilir. Duz, istiot səpilir. Bişdikdən sonra doğranmış cəfəri ilə servis edilir.
Təqdim etdi: Məsudə Sultan