yemeye ne var

Südlü makaron belə hazırlanır - "YEMƏYƏ NƏ VAR?"

Baxış sayı: 318

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə südlü makaronun hazırlanma qaydasından bəhs edəcəyik.

 

Tərkibi:

250 qram makaron (spagetti, penne və ya sevdiyiniz digər növ)

2 stəkan süd

1/2 stəkan rendələnmiş pendir (məsələn, mozzarella və ya parmesan)

1-2 yemək qaşığı kərə yağı

Duz və istiot (zövqə görə)

İsteğe bağlı: 1/4 çay qaşığı sarımsaq tozu və ya paprika

 

Hazırlanması:

Makaronu bişirin. Böyük bir qazanda suyu qaynadın. İçinə bir az duz əlavə edin. Makaronu qaynar suya əlavə edin və paketdəki göstərişə uyğun olaraq bişirin. (Adətən 8-12 dəqiqə) Bişdikdən sonra süzün və kənara qoyun. Süd qarışığını hazırlayın. Ayrı bir qazanda südü qızdırın, içinə kərə yağı, rendələnmiş pendir, duz, istiot və ədviyyatları əlavə edin. Pendir tamamilə əriyənə qədər qarışdırın. Makaronu əlavə edin. Bişirilmiş makaronu süd qarışığına əlavə edin. Yavaş-yavaş qarışdıraraq makaronun hər tərəfinin sousla örtülməsini təmin edin. Servis edin. Südlü makaronu plitələrə düzün. Üzərinə əlavə pendir səpmək istəsəniz, edin. İstədiyiniz salatla servis edin. Bu, asan və dadlı bir yeməkdir! Südlü makaronu hazırlayarkən öz zövqünüzə uyğun ədviyyatlar əlavə etməyi unutmayın.

Nuş olsun!

 

Məsudə Sultan




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir