dieta

Təmizlənmək üçün ən mükəmməl yay pəhrizi

Baxış sayı: 2. 797

bu pəhriz qış boyu orqanizmə yığılmış artıq maddələrdən xilas olmağa, bədənin tonusunu artırmağa, o cümlədən avitaminozun aradan qaldırılmasına  yardımçı olacaq.

Pəhriz menyusu: 

1-ci gün

Səhər yeməyi: üzüm və ya boranı ilə birlikdə yarma sıyığı, arpa çörəyi və çay

Nahar: tərəvəz şorbası, pörtləmiş kök, turp və soğan, qara gavalı və ya alma kompotu,

Şam yeməyi: qarabaşaq (üzərinə bal və ya zeytun yağı da əlavə etmək olar), limonlu çay

2-ci gün

Səhər yeməyi: üzüm və ya qaysı qurusu ilə yulaf sıyığı, meyvə salatı, yasəmən çayı.

Nahar: tərəvəz salatı (turp, kərəviz və alma), göbələk supu, tərəvəz qovurması və kompot.

Şam yeməyi: salat (alma, çuğundur və boranı) düyü, çay.

3-cü gün

Səhər yeməyi: tərəvəz salatı, düyü sığıyı qara gavalı ilə və çay.

Nahar: salat (alma, qara gavalı, çuğundur), gül kələmindən sıyıq, qızardılmış boranı və çay.

Şam yeməyi: salat (turp və kök) qarabaşaq, çay.

4-cü gün

Səhər: təbii yoqurt və ya meyvə şirəsi ilə myüsli, meyvə, çay

Nahar: salat (turp və kök), pomidorla birgə darı sıyığı.

Şam: pörtləmiş alma, ot çayı,

5-ci gün

Səhər: salat (boranı, alma və bal), boranı ilə darı sıyığı

Nahar: salat (çiy çuğundur, kök, boranı, alma və tərəvəz) tərəvəz şorbası, kompot

Şam yeməyi: salat (çuğundur, pomidor və sarmısaq) düyü, çay.

6-cı gün: 

Səhər: yulaf sıyığı, çuğundur ikrası, yaşıl çayla bal

Nahar: salat (kök və digər tərəvəzlər), borş, pörtləmiş tərəvəz, pörtləmiş alma, meyvə şərbəti

Şam: Dəniz kələmi, pörtləmiş gül kələmi, çay

7-ci gün

Səhər: düyü sıyığı, meyvə salatı, ot çayı.

Nahar: salat (çuğundur, kök, cəfəri, sarmısaq), borş, gül kələmindən və qarabaşaqdan hazırlanmış kotlet və çay.

Şam: pörtlədilmiş tərəvəz ilə düyü, ot çayı.

/milli.az/




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir