“Gencaile.az” saytının ənənəvi olaraq hər həftənin bazar ertəsi oxucularına təqdim etdiyi “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu dəfə mayonez souslu kartofun reseptini təqdim edirik.
Tərkibindəkilər
• 4-5 ədəd kartof
• 1 xörək qaşığı mayonez
• 1-2 sap təzə yaşıl soğan
• 3 xörək qaşığı qatıq
• Duz, istiot
• 1 xörək qaşığı zeytun yağı
Hazırlanması
• Kartofları qaynadıb qabıqlarını soymadan bir kənarda saxlayın.
• Qaz sinisinə yağlı kağız sərib kartofları üzərinə düzün.
• Kartof əzənlə hər kartofun üzərindən basın ki, parçalansın. (Çalışın, qabığından tam çıxmasın.)
• Kartofların üzərinə kərəyağı dilimləri qoyun.
• Sonra istiot və duz səpin.
• 225 dərəcədə isidilmiş sobada qızarana kimi bişirin.
• Süfrəyə təqdim edərkən üzərinə mayonez və qatıqla hazırladığınız sousdan töküb üzərinə təzə soğandan doğrayın.
• Yanında toyuq ya ət təqdim edə bilərsiniz.
Məsudə Sultan