“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu dəfə sizə ezogəlin şorbasının hazırlanma qaydasını təqdim edirik
İçindəkilər
Kərə yağı – 2 x.q.
Orta boy baş soğan – 1 ədəd
Sarımsaq – 2 diş
Qırmızı mərci – 1 st.
Bulqur – ¼ st.
Düyü – ¼ st
Duz, qara istiot
Su – 7 st.
Sousu üçün
Bitki yağı – 2 x.q.
Un – 1 x.q.
Tomat – 1 x.q.
Nanə – 1 çimdik
Qırmızı toz bibər – 1 çimdik
Pul bibər – 1 çimdik
Su və ya ət suyu – 2 st.
Hazırlanması
Bir qazanda doğranmış soğan və sarımsaqları kərə yağında qızarana qədər qovurun. Sonra təmizlənmiş və yuyulmuş mərcini, düyün, bulquru əlavə edin, bir az qarışdırın. Bu prosesdən sonra 7 stəkan suyu da əlavə edin qoyun qaynasın. Başqa qazanda sousu hazırlayın. Bunun üçün bitki yağında əvvəlcə unu, daha sonra nanəni də əlavə edin qovurun. Üzərinə ədviyyatları əlavə edib bir az qovurduqdan sonra 2 stəkan suyu əlavə edin qoyun qaynasın. Hazır olduqdan sonra digər qazana sousu əlavə edin. Bir az qaynadıqdan sonra götürün. Servis edərkən istəsəniz yağda qovurduğunuz istiot ya da nanə əlavə edə bilərsiniz.
Məsudə Sultan