terxun sorbasi

Tərxun şorbasını belə hazırlayın – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 1. 029

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu dəfə sizə tərxun şorbasının hazırlanmasından bəhs edəcəyik.

 

İçindəkilər

Mal əti – 250 qr.

Kartof – 2 ədəd

Kök – 1 ədəd

Baş soğan – 1 ədəd

Kərə yağı – 50 qr.

Tərxun – 2 dəstə

Duz, istiot zövqə görə

 

Hazırlanması

Mal əti xırda dördkünc doğranır, suda qaynadılıb, kəfi yığılır və bişirilir. Baş soğan, kök xırda doğranır kərə yağında qovrulur, bulyona əlavə edilir. Ət bişəndən sonra şorbaya xırda doğranmış kartof, kartof bişənə yaxın isə xırda doğranmış tərxun əlavə edilir, duz, istiot səpilir, 5 dəqiqə sonra odun üzərindən götürülür.

 

Hazırladı: Məsudə Sultan




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir