gavali cemi

Gavalı cemi necə hazırlanır?

Baxış sayı: 927

Tərkibi:

2 kq gavalı (uzunburun)

1.600 qram şəkər tozu

1/2 stəkan su

 

Hazırlanması:

Gavalıları təmiz yuyuruq. Daha sonra çəyirdəklərini çıxarıb sobanın üstünə qoyub buraya yarım stəkan su tökürük.

Yumşalana qədər zəif temperaturda bişiririk. Bişdikdən sonra kənara qoyuruq ki, soyusun. Tam soyuduqdan sonra aşsüzəndən keçiririk ki, qabıqları çıxsın. Qabıqlarını təmizlədikdən sonra yenidən sobanın üstünə qoyub zəif temperaturda qatılaşana qədər bişiririk. Bişərkən tez-tez qarışdırmağı unutmayın.

Nuş olsun!




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir