“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə toyuq kolbasasının hazırlanması qaydasını təqdim edəcəyik.
Tərkibi:
700 qr toyuq filesi
2 ədəd kök
3 diş sarımsaq
1 ədəd yumurta
Ədviyyatlar – duz ,istiot, pul bibər, sarikok, quru göylər
1 dəsdə şüyüd
Hazırlanması:
Kökü qaynadırıq və ortadan iki yerə bölürük,çəkilmiş toyuq ətinə ədviyyatları, yumurta və əzilmiş sarımsaq əlavə edib qarişdırırıq. Hazır qiyməni folqaya yayırıq, ortasına kökləri düzürük və rulet kimi bükürük. Sapla bağlayıb qazana qoyuruq üzərinə su, dəfnə yarpağı əlavə edib 30 dəqiqə qaynadırıq. Soyuduqdan sonra dilimləyirik.
Nuş olsun!