badimcan

Badımcan yeməyin beş heyrətamiz effekti

Baxış sayı: 446

İstər badımcan həvəskarı, istərsə də ara-sıra yeyən biri olsanız, bu tərəvəzi menyünüzə daxil etməkdən faydalana bilərsiniz.

Badımcan yeməyin beş heyrətamiz effektini təqdim edir.

1. Badımcanlara tünd bənövşəyi rəng verən piqmentlər olan antosiyaninlər güclü antioksidantlardır və bu tərəvəzin güclü iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malik olduğunu göstərir.

2. Badımcanı dadlı və sağlam qan şəkərini azaldan qidalar siyahısına əlavə edə bilərsiniz.
Badımcan nəinki qan şəkərinin səviyyəsini yüksəltmir, həm də tərkibindəki lif sayəsində qlükozanızı nəzarət altında saxlamağa kömək edə bilər.

3. Badımcanın tərkibindəki lif təkcə qan şəkəri üçün deyil, həzm sağlamlığı üçün də daha çox faydalıdır. Bu, həm də uğurlu arıqlama planının mühüm tərkib hissəsidir. Bol lif yemək istəyini minimuma endirərək daha uzun müddət tox qalmağınıza kömək edir.

Onu da qeyd etmək lazımdır ki, badımcanın kalorisi çox aşağıdır.

4. Bir fincan badımcanın tərkibində 0,19 milliqram manqan var ki, bu da kişilər üçün tövsiyə olunan gündəlik normanın təxminən 8 faizini, qadınlar üçün isə 11 faizini təşkil edir.
Siz manqan haqqında düşünməyə bilərsiniz, lakin bu kiçik mineral sümük sağlamlığında mühüm rol oynayır. Manqan güclü, sağlam sümüklər yaratmaq üçün kalsium və D vitamini kimi digər qidalarla qarşılıqlı əlaqədə olur.

5. Siz yəqin ki, qorxulu “metabolik sindrom” haqqında eşitmisiniz – bu, piylənmə, ürək-damar xəstəlikləri riskinin artması və 2-ci tip diabetdən ibarət səlamətlər toplusudur.

2021-ci ildə aparılan bir araşdırma, antihipertenziv, antidiyabetik və arıqlama xüsusiyyətlərinə görə badımcanın metabolik sindromun müalicəsində faydalı ola biləcəyini müəyyən edib.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir