bal

Alma “balı” necə hazırlanır?

Baxış sayı: 569

“Gencaile.az” saytı  qış tədarükü üçün alma “balı”nın hazırlanma qaydasını təqdim edir

 

Tərkibi:

2,5 kq alma

1 kq şəkər tozu

su

Almaları yuyun, dörd bölün. Cecəsini çıxarmaq lazım deyil (çürüklərini isə mütləq artlayın).

Almaların üzərinə çıxacaq qədər su tökün. Alma həll bişənədək qaynadın.

Durşlaq və cunanın köməyilə almaların şirəsini süzün.

1,5 l şirəyə 1 kq hesabı ilə şəkər tozu əlavə edin. Şərbət qatılığınadək bişirin.

Steril bankalara yığıb bağlayın.

Soyuq yerdə saxlayın. “Bal” soyuyandan sonra jeleyə, yaxud zərif marmelada dönəcək.

 

Nuş olsun!




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir