kartof

Kartofu düzgün qızartmağın 5 vacib qaydası

Baxış sayı: 364

Kartof qızartması hər kəs üçün əlçatan bir yeməkdir. Ancaq hər nə qədər asan olsa da, onu hamı düzgün qızarda bilmir. Sadə bir yemək hazırlayarkən, bir çox insanlar ciddi səhvlərə yol verirlər. Nəticədə gözəl, qızılı və iştahaaçan tərəvəz parçaları əvəzinə dadsız kartof sıyıqları alınır.

Beləliklə,  kartof qızartmağın 5 vacib qaydasını təqdim edirik: 

 

Uyğun bir qızartma qabı seçin

Bu çox vacib bir məqamdır. Düzgün qablar dadlı qarnir əldə etməyin açarıdır. Böyük bir çuqun tava tapmağa çalışın. İçində kartof qızartmaq çox rahatdır. Bütün parçalar asanlıqla çevrilir, heç nə düşmür.

Ancaq kiçik bir qızartma qabdan istifadə etdikdə sıyıq vəziyyətinə düşür.

 

Düzgün kəsmə

Çox böyük olan parçalar içəridə xam qala bilər. İncə dilimlər da eyni şəkildə bişirilməyəcək.

 

Qapaq istifadə etməyin

Qızardılmış kartof bişirəndə həmişə tavanı qapaq ilə örtürsünüz? Bu isə böyük səhvdir. İçərisində xoş bir xırtıldayan və yumşaq olan qızıl qəhvəyi parçaların yerinə iştahsız bir kütlə alırsınız.

 

Çox tez-tez qarışdırmayın

Hər yarım dəqiqədən bir kartof parçalarını qarışdırmaq vərdişindən qurtulun. Bütün qızartma dövründə bu yalnız iki dəfə edilməlidir.

 

Sonda duz

Çox erkən duz əlavə etmək şirənin sərbəst buraxılmasına səbəb ola bilər. Nəticədə kartof qızarmaq əvəzinə əziləcək. Qızardılmış kartof prosesin ən sonunda duzlanmalıdır.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir