Yüngül, faydalı və vitaminlərlə zəngin olan bu salat həm sağlığa faydalıdır, həm də əsl zövq alacağınız bir dad təklif edir. Bu salat təzə meyvələrin və qozların birləşməsi ilə hazırlanır və asanlıqla sağlam yemək seçimləri arasına daxil edilir. Üstəlik, tərkibindəki antioksidanlar və Omega-3 yağ turşuları ilə orqanizmi gücləndirir. Gəlin, bu günün “Yeməyə nə var?” rubrikasında quşüzümü və qozlu salat hazırlayaq.
Ləvazimatlar
Quşüzümü (fresh və ya qurudulmuş) – 100 qram
Qoz – 50 qram
Təzə ispanaq – 1 buxaq
Balzam sirkəsi – 2 çay qaşığı
Zeytun yağı – 3 çay qaşığı
Duz, istiot – zövqə görə
Hazırlanma qaydası
İlk öncə ispanaqları yaxşıca yuyun və doğrayın, sonra bir qaba yerləşdirin.
Qozları qırıb, ispanağa əlavə edin.
Quşüzümünü də ispanaq və qozların üzərinə əlavə edin.
Balzam sirkəsi və zeytun yağını bir qaba tökün və yaxşıca qarışdırın.
Hazırladığınız sosu salatın üzərinə tökün, duz və istiotla dadlandırın.
Yüngülcə qarışdırın və dərhal servis edin.
Bu salatla həm sağlamlıq, həm də ləzzət qazanacaqsınız!
Hazırladı: İlahə Atəş