Balıq insan orqanizminə çox xeyirlidir . Bəs balığı necə bişirək ki, tərkibindəki omeqa-3 ölməsin? Baliğı qızardıb yemək nə qədər dadlıdırsa, bununla onun tərkibindəki vitaminləri bir o qədər öldürmüş oluruq.
Balığın tərkibindəki vitaminləri məhv etməmək üçün balığı buğda və ya sobada bişirmək lazımdır. Yalnız bu zaman omeqa-3 olduqu kimi orqanizmə sovrulur. Balığı qızardıb yemək istəyirsinizsə, o zaman sırf zeytun yağında qızardın, digər yağlarda isə qızartmaq məsləhət deyil. Həmçinin unlayıb qızartmaq lap çox ziyandır. Çünki o yağlar 100 dərəcədə qaynayır və yağ yanır. Bu isə zamanla xərçəng xəstəliyinin səbəblərindən birinə çevrilir. Zeytun yaği 250 dərəcədə qaynadığı üçün balıq ziyansız olur.
Həftədə 1 dəfə balıq yemək xərçəng xəstəliyinin qarşısını alır, çünki balığın tərkibində maqnezium çoxdur . Çalışmaq lazımdır, balıq az duzlansın. Çünki balığın duzsuz yeyilməsi orqanizmə daha faydalıdır.
Təzə balığı qaynar zeytun yağının içinə qoyanda 1-2 soğan da xırda doqranıb balığın yanına tökülür. Balığın bir üzünü qızardıb o biri üzünə çevirəndə, qabın içinə 0.5 stəkandan da az su töküb ağzına qapaq qoyulur. Bu halda təam çox dadlı olur. Həm də soğan yanmır, balıq da buğda bişib yağa düşür.