Bölmə:Mətbəx

yumurta sirniyyati

Yumurta şirniyyatı belə hazırlanır – RESEPT

Tərkibi: Xəmiri üçün: 2 ədəd yumurta 8 yemək qaşığı qatıq 1,5 su stəkanı un 1 paket qabartma tozu   Şərbəti üçün: 2 su stəkanı su 2 su...

heyva dolmasi

Heyva dolması necə hazırlanır? – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu dəfə sizə heyva dolmasının hazırlanmasından bəhs edəcəyik.  ...

baliq sorbasi

Həmişə qızartma olmaz: Balıq şorbası

İnqrediyentlər 1 ədəd orta ölçülü balıq 6 stəkan su 3 x.q. yağ 1 ədəd soğan 1 diş sarımsaq 1 ədəd böyük kök 1 ədəd dəfnə yarpağı ½ dəstə...

BALQABAQ SIRNIYYATI

Balqabaq şirniyyatını belə hazırlayın – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Ana vətəni Amerika olan bir bostan bitkisindən bəhs edəcəyik: Zoluşka nağılında faytona çevrilən, müxtəlif ölkələrdə cadugərlər bayramının simvolu...

SOUS

Dünyanın ən məşhur SOUSLARI

Sous istənilən əsas yemək və ya qarnir üçün nəzərdə tutulan duru ədviyyatdır. Əvvəllər souslar qidaya duzlu ədviyyat kimi qatılırdı. Məsələm...

Xasil

Xaşıl necə hazırlanır? – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə daha çox havanın soyuq keçdiyi günlərdə hazırlanan xaşılın necə...

almali eriste

Almalı əriştə belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

“Gencaile.az“ saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə almalı əriştənin hazırlanma qaydası haqda danışacağıq.  ...

sous

Sıxca sousu necə hazırlanır?

“Gencaile.az” saytı “bu gün nə bişirim” deyə düşüünənlər üçün Qarabağın məşhur sıxca sousunun hazırlanma qaydasını təqdim...

SeSrəngi

“Şeşrəngi”ni belə hazırlayın – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Qarabağ mətbəxi Azərbaycanın ənənəvi milli mətbəx mədəniyyətinin tərkib hissəsidir. Tarixən başqa regionların mətbəxləri ilə qarşılıqlı...

metbex

Mətbəxi həyat tərzinə çevirənlərə 15 tövsiyə

Mətbəxdə vaxt keçirməyi sevirsiniz? Xəyalınıza mətbəxdə musiqi sədaları altında yemək bişirərkən əyləndiyinizi gətirsəniz də, gözlərinizi...