Pendir şorbası, kremli və zəngin dadı ilə tanınan bir yeməkdir. Yumuşaq və kremli şorba sevənlər üçün ideal bir seçimdir. Beləliklə, “Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında sizə pendir şorbasının hazırlanma qaydasından bəhs edəcəyik.
İngrediyentlər:
2 yemək qaşığı yağ (zeytun yağı və ya kərə yağı)
1 baş doğranmış soğan
2 diş doğranmış sarımsaq
1 doğranmış böyük kök
1 doğranmış kartof
4 su stəkanı toyuq suyu (və ya tərəvəz suyu)
1 su stəkanı krem (krem şəklində süd)
1 su stəkanı rendelenmiş pendir
Duz və istiot (zövqə görə)
1 çay qaşığı quru kəklikotu
Hazırlanma qaydası:
Soğan və sarımsağı qızardın. Böyük bir qazanın içində yağı qızdırın. Doğranmış soğanı əlavə edin və şəffaflaşana qədər qızardın (təxminən 5 dəqiqə).Sarımsağı əlavə edin və bir neçə dəqiqə qovurun. Tərəvəzləri əlavə edin. Doğranmış kök və patatesi əlavə edin. Tərəvəzləri qarışdıraraq 3-4 dəqiqə qovurun. Suyu əlavə edin. Toyuq suyunu (və ya tərəvəz suyunu) əlavə edin. Qarışığı qaynamağa başlayana qədər yüksək istilikdə bişirin. İstiliyi azaldın və tərəvəzlər yumşalana qədər, təxminən 15 dəqiqə bişirin. Pendir və Kremi əlavə edin. Şorba qaynadıqdan sonra, kremi əlavə edin və qarışdırın. Rendelenmiş pendiri əlavə edin və pendir əridilənə qədər qarışdırın. Şorbanı pürə edin. Şorbada tərəvəzləri pürə etmək üçün bir qarışdırıcı (blender) istifadə edə bilərsiniz. Əgər qida prosessoru və ya əl qarışdırıcısı varsa, şorbanı orada pürə edə bilərsiniz. Dadlandırın. Duz, istiot və quru ədviyyatları əlavə edin. Bir neçə dəqiqə daha bişirin, sonra istiliyi söndürün. Şorbanı isti servis edin. Üzərinə əlavə pendir, təzə doğranmış yaşıl soğan və ya qızarmış çörək parçaları əlavə edə bilərsiniz.
Hazırladı: İlahə Atəş